Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cătălin Drulă ia în calcul candidatura la alegerile prezidențiale 2024. ”Vreau să avem cea mai bună soluție”

Cătălin Drulă, liderul USR, a declarat, la Euronews România, că nu exclude o candidatură la prezidențialele din anul 2024, motiv pentru care partidul pe care-l conduce vrea să găsească ”cea mai bună soluție pentru toate tipurile de alegeri”.

Invitat la emisiunea ”Vocile care contează” de la Euronews România, Cătălin Drulă a fost întrebat dacă el ar putea fi candidatul USR la alegerile prezidențiale din 2024.

Absolut. Și dacă găsiți un președinte de partid care spune că n-ar putea să fie candidatul la prezidențiale al partidului, să-i spuneți să-l caute pe următorul pentru că încurcă partidul respectiv.

Vreau să avem cea mai bună soluție pentru toate tipurile de alegeri. Aici nu e vorba despre dorința mea personală”, a afirmat președintele USR, la Euronews România.

De altfel, fostul ministru al Transporturilor a explicat că USR a început realizarea listei de candidați pentru europarlamentare.

”La europarlamentare deja am început. La locale să câștigăm Primării care n-au fost ale USR și să beneficieze și oamenii de acolo de o guvernare responsabilă. Și Parlamentul a cărui configurație va da viitorul Guvern și bineînțeles prezidențialele (...)

Cred că USR și mișcarea de dreapta din jurul USR pot câștiga (alegerile prezidențiale, n.red)”, a spus Drulă.

Nicușor Dan ar putea avea sprijinul USR la alegerile locale 2024. Drulă: ”Întotdeauna primarul în funcție are prima șansă.”

Întrebat ce candidat va susține USR la alegerile pentru Primăria Capitalei, Cătălin Drulă a dat de înțeles că primarul general Nicușor Dan ar avea ”prima șansă” pentru a câștiga un al doilea mandat.

”Întotdeauna primarul în funcție are prima șansă. E de notorietate că avem un parteneriat cu Nicușor Dan, candidat independent. Avem o relație care nu e condiționată. Avem o relație excepțională de lucru. Avem discuții.

Vrem ca Bucureștiul să nu mai ajungă pe mâna acelor mafii, pe mâna Gabrielei Firea”, a menționat Cătălin Drulă, la Euronews România.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE