Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cătălin Cîrstoiu ar fi fost reclamat de Adriana Nica, fost manager al Spitalului Universitar. Deputat USR: PSD-iști l-au dat în gât

Emanuel Ungureanu, deputat USR, a declarat că suspiciunile de incompatibilitate la adresa medicului Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, datează încă din anul 2020, nu din perioada campaniei electorale. În direct la Euronews România, parlamentarul a dezvăluit că medicul Adriana Nica, fost manager al Spitalului Universitar, a fost cea care ”l-a pârât pe doctorul Cîrstoiu”.

Invitat la emisiunea ”Vocile care contează” de la Euronews România, Emanuel Ungureanu a evidențiat că ”problema coaliției este faptul că doctorul Cîrstoiu personifică în ochii electoratului acei medici imorali care iau pacientul de la ambulatoriu și îi trimit la clinicile lor private”.

”Aceasta este și problema coaliției. Această problemă a apărut în spațiul public nu de la Opoziție, ci în urma unui articol dintr-un ziar, în urma unui raport din 2020, nu din campanie, în urma unei sesizări făcute de niște medici, colegi de-ai domnului Cîrstoiu, culmea PSD-iști care l-au dat în gât pe domnul Cîrstoiu c-ar căra pacienți de la stat la privat.

În campanie să apară asemenea rapoarte neduse la capăt de ANI, de alte instituții ale statului. Este vina ANI că nu și-a făcut treaba până acum”, a afirmat Emanuel Ungureanu, la Euronews România.

Emanuel Ungureanu: ”E vina candidatului Cîrstoiu că nu și-a anunțat susținătorii de la PSD și PNL că are o problemă”

”E vina candidatului Cîrstoiu că nu și-a anunțat susținătorii de la PSD și PNL că are o problemă cu niște colegi care l-au «pârât» că face un lucru nedemn pentru un medic care are și calitatea de manager.

Faptul că a apărut în campanie un scandal despre comportamentul imoral și ilegal al candidatului Cîrstoiu nu este vina Opoziției.

Tot ce am spus este dovedibil. Adriana Nica, medic la Spitalul Municipal, l-a pârât pe doctorul Cîrstoiu. Doi medici s-au pârât între ei pentru comportamente considerate ilegale, nu un USR-ist”, a mai spus Emanuel Ungureanu.

Cătălin Cîrstoiu a fost numit manager al Spitalului Universitar din București în martie 2020. La acea vreme, Adriana Nica, cea care conducea unitatea medicală, a fost suspendată de ministrul Sănătății, Victor Costache, în urma unui control al Corpului de Control al Ministerului Sănătății.

La acel moment, Cîrstoiu revenea ca manager al Spitalului Universitar, pe care-l mai condusese înainte ca Adriana Nica să fie numită în aceeași funcție.

Deputat USR: Coaliția a fost pusă în offside de propriul candidat

”Coaliția a fost pusă în offside de propriul candidat. (...) Practica de a trimite pacienți de la stat la privat este una generalizată. Problema coaliției este faptul că doctorul Cîrstoiu personifică în ochii electoratului acei medici imorali care iau pacientul de la ambulatoriu și îi trimit la clinicile lor private. Sunt «Cîrstoi» care fac asta.

În conflict de interese era și soția doctorului Cîrstoiu care șefă de secție fiind ducea pacienții la privat”, a mai precizat Emanuel Ungureanu.

În replică, deputatul PSD Lucian Lungoci a amintit despre investigația la adresa lui Clotilde Armand (USR), primarul Sectorului 1.

”Dar caracterul imoral, ilegal al doamnei Clotilde Armand din prima zi de mandat, cu furtul de voturi?”, a fost reacția lui Lucian Lungoci.

Deputat PSD, despre susținerea lui Piedone la PMB: ”Dispare toată construcția de alianță PSD-PNL”

De asemenea, Lungoci a afirmat că este ”exclus” ca PSD și PNL să susțină candidatura lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Municipiului București.

”Exclus. Nu se poate întâmpla așa ceva (să-l susțină PSD pe Piedone, n.red). În primul rând trebuie să avem un candidat comun al acestei coaliții.

Nu poate fi susținut de această coaliție. Exclus. Dispare toată construcția de alianță PSD-PNL care a funcționat foarte bine până în acest moment și trebuie să funcționeze în continuare.

Nu o să-l susținem pe Piedone sau cei de la PNL să-l susțină pe Nicușor Dan. Nu ar mai exista axa acestei coaliții”, a explicat Lucian Lungoci, la Euronews România.

Daniel Constantin, deputat PNL: Gabriela Firea a fost unul dintre numele propuse de PSD

”Gabriela Firea a fost unul dintre numele propuse de PSD la momentul respectiv. S-au făcut cercetări sociologice și în urma acestora și a discuțiilor, s-a decis să vină un candidat din zona aceasta independentă.

În coaliția s-a analizat să existe un candidat din zona independentă care să ia voturi din ambele tabere. În momentul acesta s-a considerat să fie un candidat comun care să aduce voturi și de pe stânga și de pe dreapta.

Toate sondajele de opinie arăta nevoia majoră de schimbare la nivelul Bucureștiului și îl arătau pe Nicușor Dan la un procent foarte scăzut.

În momentul în care s-a propus un candidat de stânga sau de dreapta, sondajele arătau că era dificil. În ultimii ani, PSD și PNL au avut mesaje foarte dure care au polarizat.

Nevoia de schimbare a condus către această concluzie comună de a avea un candidat independent”, a concluzionat Daniel Constantin.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE