Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE. Cătălin Cherecheș a părăsit penitenciarul din Arad și e adus de polițiști la Rahova

Cătălin Cherecheș a plecat, miercuri dimineață, spre Penitenciarul Rahova. Fostul primar din Baia Mare a stat peste noapte la penitenciarul din Arad.

Update:

  • Cătălin Chereș a plecat, miercuri, în jurul orei 06:40, spre Penitenciarul Rahova;
  • Cătălin Cherecheș a fost adus în România, prin vama Nădlac 2. Fostul primar din Baia Mare a fost preluat de polițiști și escortat la penitenciarul din Arad. De acolo, va fi preluat de Administrația Națională a Penitenciarelor;
  • Decizia de extrădare a fostului primar a fost luată de tribunalul din Germania săptămâna trecută.

Știrea inițială: Cătălin Cherecheș va fi adus astăzi în România. Georgian Drăgan, purtător de cuvânt al Poliției Române, a confirmat în direct pentru Euronews România că fostul primar va fi adus în țară, pe cale terestră.

Fostul primar din Baia Mare a părăsit deja arestul din Munchen și este în drum spre țară. Decizia de extrădare a fostului primar a fost luată de tribunalul din Munchen săptămâna trecută. Din motive de securitate, Poliția Română nu a furnizat, deocamdată, detalii despre traseul pe care va ajunge Cherecheș în țară.

Va fi încarcarcerat 21 de zile la Penitenciarul Rahova

După ce va ajunge în țară, Cherecheș va fi încarcerat timp de 21 de zile, în carantină, la Penitenciarul Rahova, a confirmat ministrul Justiției, Alina Gorghiu, într-o declarație de presă. Aici, Cherecheș va fi cazat cu maximum alte două persoane, într-o cameră cu o suprafață de aproxiamtiv 19 mp.

Răzvan Doseanu, avocatul fostului primar, a precizat pentru Euronews România că, potrivit documentelor de extrădare, după Rahova, Cătălin Cherecheș ar urma să fie dus la Penitenciarul Aiud, iar ulterior la Penitenciarul Baia Mare.

”În acest moment, penitenciarul în care va executa pedeapsa nu este o informație publică, însă regula este că pedeapsa se execută într-un penitenciar care se află în proximitatea domiciliului persoanei condamnate”, a precizat și ministrul Justiției.

Cătălin Cherecheș a fugit din țară în ziua condamnării

Cherecheș a fost condamnat în noiembrie la cinci ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. Fostul edil din Baia Mare a reușit să iasă din țară, deși se afla sub control judiciar.

Cătălin Cherecheș a fost încarcerat în Germania după ce a fost prins de autorități, în Bavaria. Edilul a fugit din România chiar în ziua în care a fost condamnat. Deși era sub control judiciar, a reușit să treacă granița cu actele de identitate ale unui verișor din Germania.

A călătorit alături de o mătușă, cu mașina, mergând cu aproape 200 de km/oră. Cei doi au ajuns la o gară și au încercat să scape de mașină. Aceștia voiau eventual să ia un taxi, moment în care au fost prinși de polițiștii bavarezi și de BKA.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE