Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE. Cătălin Cherecheș rămâne condamnat. Cererea de strămutare a procesului a fost respinsă

Fugarul Cătălin Cherecheș a cerut strămutarea dosarului de corupție la altă instanță, chiar dacă a fost deja condamnat definitiv.

07/12/2023 , 15:34

Cătălin Cherecheș rămâne condamnat

Cererea de strămutare a dosarului de corupție la altă instanță depusă de Cătălin Cherecheș a fost respinsă, ca nefondată, de judecători. Astfel, fostul primar din Baia Mare rămâne condamnat.

Știrea inițială:

Cererea a fost depusă înainte de pronunțare. Avocatul spune că, dacă cererea va fi aprobată de Instanța Supremă, condamnarea s-ar anula, iar procesul s-ar relua de la zero în faza de apel.

Răzvan Doseanu, avocatul lui Cătălin Cherecheș: Aștept cu interes să vorbesc și eu cu domnul Cătălin Cherecheș ca să vedem exact care au fost motivele care l-au determinat la gestul de a pleca din țară exact în ziua în care s-a pronunțat hotărârea.

Nu am nicio informație concretă că cineva l-a sfătuit să să plece sau este 100% decizia dumnealui.

Astăzi este termen pentru soluționarea cererii de strămutare. Este vorba de solicitarea formulată anterior datei de 24, dată la care s-a dat hotărârea definitivă la Curtea de Apel Cluj. Deci nu este o cerere de strămutare făcută ulterior. Nici nu s-ar fi putut dacă deja hotărârea era definitivă. Din motive administrative, probabil că termenul a fost fixat după finalizarea cauzei la Curtea de Apel Cluj. Curtea de Apel Cluj s-a grăbit să termine dosarul înainte de soluționarea cererii de strămutare.

Avocatul lui Cherecheș: ”Astăzi ar trebui să fie transferat de la Augsburg la Munchen, la noul loc de detenție”

Dacă instanța admite cererea de strămutare, atunci hotărârea dată în apel este desființată și practic apelul se rejudecă.

Am făcut o solicitare prin care am cerut ca domnul Cherecheș să fie citat în străinătate. Din ceea ce mi s-a comunicat din Germania, astăzi ar trebui să fie transferat de la Augsburg la Munchen, la noul loc de detenție.

Cătălin Cherecheș a fugit din România în ziua în care a fost condamnat

Cătălin Cherecheș este încarcerat în Germania după ce a fost prins de autorități, în Bavaria. Edilul a fugit din România chiar în ziua în care a fost condamnat. Deși era sub control judiciar, a reușit să treacă granița cu actele de identitate ale unui verișor din Germania.

Acum, el așteaptă ca judecătorii din Germania să decidă dacă îl predau sau nu României pentru sentința de 5 ani de închisoare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE