Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cătălin Cherecheş a refuzat extrădarea simplificată. Ce proceduri urmează după decizia fostului primar din Baia Mare

Cătălin Cherecheş care a fost reţinut în Germania după ce a părăsit ţara ilegal, refuză să-şi dea acordul pentru extrădare simplificată, a anunţat, duminică, avocatul acestuia, Răzvan Doseanu.

"Cătălin Cherecheş refuză să îşi dea acordul pentru o extrădare simplificată. Am discutat cu avocatul său din Germania şi acesta spune că, în situaţia unei extrădări fără o procedură simplificată, aceasta poate dura între 3 şi 6 luni de zile.

În aproximativ 5 zile, Cătălin Cherecheş urmează să fie transferat la un loc de detenţie din Munchen", a spus Răzvan Doseanu.

Conform lui Doseanu, clientul său a discutat doar cu avocatul din Germania.

"Până în prezent, nu i s-a permis lui Cătălin Cherecheş să ia contact cu nicio altă persoană decât avocatul său din Germania. Din discuţiile cu avocatul din Germania, Cătălin Cherecheş nu s-a opus în momentul în care a fost prins de autorităţile germane", a precizat Răzvan Doseanu.

Primarul fugar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost prins, marți seară, în Augsburg, Germania. Acesta a fost depistat de partenerii externi, pe baza informațiilor oferite de Poliția Română.

Cherecheș a încercat să fugă din Germania. A călătorit alături de o mătușă, cu mașina, mergând cu aproape 200 de km/oră. Cei doi au ajuns la o gară și au încercat să scape de mașină. Aceștia voiau eventual să ia un taxi, moment în care au fost prinși de polițiștii bavarezi și de BKA.

Cătălin Cherecheș și-ar putea petrece Sărbătorile de iarnă în arest în Germania. Dacă va refuza să fie adus în țară, procesul de confirmare a mandatului european de arestare poate dura chiar și 60 de zile.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE