Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Capota care proteja motorul unui avion Boeing s-a desprins în zbor. Aeronava se afla la o altitudine de 3000 de metri

Un nou incident cu un avion în zbor aduce iarăși în atenție siguranța aeronavelor produse de compania Boeing. În Statele Unite, un avion a fost nevoit să revină pe aeroportul de origine după desprinderea capotei unui motor.

Aeronava care pleca din Denver și mergea spre Houston a făcut cale întoarsă la jumătatea cursei atunci când capota care protejează motorul s-a detașat parțial, la o altitudine de peste 3000 de metri.

Reacția companiei aeriene

Pe rețelele de socializare ale companiei care deține aeronava și-a cerut scuze, iar Administrația Federală a Aviației a deschis o anchetă.

Acest incident este cel mai recent dintr-o serie lungă care implică producătorul american. De la începutul anului, au existat zeci de incidente la bordul avioanelor Boeing. Cel mai șocant a fost cel din 5 ianuarie atunci când un avion Alaska Airlines a pierdut o ușă în plin zbor.

Nereguli la avioanele Boeing 737 Max

Administrația Federală de Aviație a anunțat, în luna martie, că firma Boeing nu respectă regulile legate de controlul calității și de producție în cazul aeronavelor de tip 737 Max.

Autoritatea americană de aviație a dat companiei un termen de 90 de zile pentru a remedia problemele.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE