Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un avion TAROM care plecase din București spre Chișinău a fost lovit de fulger

Piloții unui avion TAROM care plecase spre Chișinău au decis să se întoarcă la București după ce aeronava a fost lovită de fulger.

S-a întâmplat azi-noapte, după ce piloții i-au anunțat pe controlorii de trafic despre acest incident. TAROM a confirmat informația și a anunțat că avionul a fost trimis la inspecția tehnică.

TAROM: "Cursa ROT209 OTP2005 (Bucureşti/Otopeni - Chişinău) Boeing 737-700 a avut aseară 3 ore şi 10 minute întârziere din motive tehnice. La decolare, pe fondul condiţiilor meteo, avionul a fost lovit de fulger. În aceste circumstanţe, odată cu informarea primită de la piloţi, s-a renunţat la zbor, iar avionul Boeing 737- 82R a revenit la sol, în Bucureşti, şi a fost trimis la inspecţie tehnică"

Niciun pasager nu a fost rănit

TAROM mai anunță că niciun pasager sau membru al echipajului de bord nu a fost rănit, iar avionul iniţial este acum în proces de verificări tehnice.

TAROM: "În acest context, menţionam faptul că, în baza utilizării lor esenţiale, aeronavele sunt construite cu structură adecvată protecţiei faţă de acest tip de incidente, iar fulgerele nu le pot afecta la nivel de producere a unor defecţiuni majore care să pună în pericol activitatea de zbor",

Pasagerii zborului de Chișinău au fost preluați în scurt timp de un alt avion al companiei TAROM și au ajuns tot azi-noapte în capitala țării vecine.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE