Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un fost angajat Boeing care a reclamat mai multe probleme ale companiei, găsit mort

Un fost angajat al Boeing care a reclamat în trecut mai multe probleme legate controlul calității și de siguranța pasagerilor în ceea ce privește producția de avioane a companiei, a fost găsit mort săptămâna aceasta , potrivit autorităților din Carolina de Sud, citate de The Washington Post.

John Barnett, în vârstă de 62 de ani, a fost manager de calitate la Boeing. Acesta s-a pensionat în 2017. El a murit pe 9 martie din cauza unei răni, rezultată prin împușcare autoprovocată, a precizat biroul legistului din comitatul Charleston. Departamentul de poliție al orașului Charleston investighează cauza morții acestuia.

"Suntem întristați de decesul domnului Barnett, iar gândurile noastre sunt alături de familia și prietenii săi", a declarat Boeing într-un comunicat.

Barnett a denunțat o mulțime de probleme

Într-un articol publicat în 2019 de New York Times, Barnett a fost unul dintre oamenii care au ridicat probleme de calitate la uzina Boeing din Carolina de Sud, unde compania construiește aeronavele 787 Dreamliner. Barnett a declarat că a descoperit așchii de metal lăsate în apropierea sistemelor electrice pentru comenzile de zbor, despre care a spus că ar putea avea rezultate "catastrofale" dacă ar pătrunde în cablaj.

Barnett a declarat că și-a exprimat în repetate rânduri îngrijorarea față de supervizorii săi, dar a fost ignorat. Un purtător de cuvânt al Boeing a declarat pentru New York Times că problemele de siguranță sunt "investigate imediat și se fac schimbări ori de câte ori este necesar".

În 2019, Barnett a declarat pentru BBC că a descoperit, de asemenea, probleme cu sistemele de oxigen ale aeronavelor, ceea ce ar putea însemna că unele măști de respirație nu ar funcționa în caz de urgență. Boeing a negat acuzațiile.

Boeing se află sub o nouă examinare după ce, în ianuarie, mai multe părți componente dintr-un avion al companiei Alaska Airlines s-au desprins în timpul zborului. Ulterior, aparatul de zbor s-a depresurizat și a fost nevoit să aterizeze de urgență.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE