Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un avion militar rus s-a prăbușit în vestul Rusiei. Momentul a fost filmat

Un avion militar rus s-a prăbușit în vestul Rusiei, imediat după decolarea de la o bază aeriană din regiunea Ivanovo, conform Euronews.com. Anunțul a fost făcut de Ministerul rus al Apărării. Aeronava era una de transport, de tip Ilyushin il-76 și avea 15 persoane la bord, dintre care opt erau membri ai echipajului, iar șapte erau pasageri.

Un avion militar rus s-a prăbușit

Până acum nu au fost furnizate informații despre decese sau supraviețuitori. Guvernatorul Ivanovo Stanislav Voskresensky a transmis condoleanțe familiilor victimelor și a confirmat că nu au existat pagube la sol.

Ministerul Apărării a declarat că accidentul s-a datorat "probabil unui incendiu la motor", în timpul decolării și a trimis o echipă de anchetatori la Ivanov,o pentru investigații suplimentare.

Acesta este cel mai recent dintr-o serie de incidente care au implicat avioane de mare valoare ale Rusiei, în contextul războiului din Ucraina. Un avion similar s-a prăbușit pe 24 februarie.

Incidentul a avut loc pe fondul rapoartelor despre numeroase atacuri cu drone ucrainene asupra Rusiei, luni seară. În cazurile precedente, dronele ucrainene au vizat baze aeriene militare în adâncimea teritoriului rus.

Experții militari au observat că, pe măsură ce numărul zborurilor din Rusia a crescut de la începutul războiului din Ucraina, la fel a crescut și numărul accidentelor avioanelor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE