Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

CEO-ul Boeing, Dave Calhoun, demisionează de la conducerea companiei

CEO-ul Boeing, Dave Calhoun va demisiona la sfârșitul anului 2024, anunță CNBC. Președintele consiliului de administrație, Larry Kellner, va demisiona și el și va părăsi consiliul de administrație la întâlnirea anuală a Boeing din luna mai. El a fost înlocuit în funcția de președinte de Steve Mollenkopf, care a fost director al Boeing din 2020.

De asemenea, Iar Stan Deal, președinte și CEO al Boeing Commercial Airplanes, părăsește și el compania. În locul său va veni Stephanie Pope, care a devenit recent director de operațiuni al Boeing, după ce anterior a condus Boeing Global Services.

Plecările au loc în contextul în care compania se confruntă cu un scandal public de proporții, după o serie de defecte de calitate și de fabricație la avioanele Boeing. În ianuarie, mai multe părți componente dintr-un avion al companiei Alaska Airlines s-au desprins în timpul zborului. Ulterior, aparatul de zbor s-a depresurizat și a fost nevoit să aterizeze de urgență.

Amintim de asemenea că un fost angajat al Boeing care a reclamat în trecut mai multe probleme legate controlul calității și de siguranța pasagerilor în ceea ce privește producția de avioane a companiei, a fost găsit mort la începutul lunii martie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE