Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Primul avion de linie de concepţie chineză a realizat primul său zbor comercial

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Primul avion de linie de concepţie chineză, C919, a realizat duminică primul său zborul comercial. Sectorul chinez al transportului aerian voia de mai multă vreme să rivalizeze cu concurenţii săi occidentali.

Beijingul speră că C919 va putea rivaliza cu aparatele străine cele mai apreciate precum Boeing 737 MAX şi Airbus A320.

"Pe viitor, majoritatea pasagerilor vor putea alege să călătorească la bordul marilor aparate de concepţie naţională", a relatat canalul de televiziune de stat CCTV.

Aparatul cursei MU9191 a companiei China Eastern Airlines a aterizat "fără probleme" pe aeroportul internaţional de la Beijing, cu circa 40 de minute în avans, în jurul orei locale 12:30 (04:30 GMT), potrivit CCTV.

Avionul a decolat de pe aeroportul Hongqiao din Shanghai duminică dimineaţa, potrivit unor imagini ale canalului de televiziune, care a precizat cu la bord se aflau 130 de persoane.

Zeci de pasageri au zburat cu acest avion

Înainte de a decola, media de stat au arătat zeci de pasageri adunaţi pe aeroportul din Shanghai pentru a admira aparatul alb. Aceştia au urcat apoi la bordul avionului care, după ce a circulat pe pistă, şi-a luat zborul.

Toţi pasagerii au primit cartele de îmbarcare roşii şi s-au putut bucura la bord de un fastuos "dineu tematic" pentru a celebra evenimentul, potrivit CCTV.

China, care caută să devină autonomă în sectorul tehnologiilor, a investit mult în producţia acestui prim avion de linie de concepţie chineză.

Aeronava este construită de compania de stat Comac, însă numeroase piese ale motorului provin din alte ţări.

C919 va fi mobilizat începând de luni pentru zborurile regulate pe care le efectuează China Eastern Airlines pentru a lega Shanghai de Chengdu (sud).

Distribuie

Taguri