Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Canotorii români donează sânge. Acțiunea face parte din campania ”Sânge de aur”

Canotorii din lotul național de tineret au donat sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină din București. Ei vor să încurajeze oamenii să își ajute semenii.

Acțiunea face parte din campania ”Sânge de aur”, care se află deja la a doua ediție. Anul trecut, 30 de sportivi români au participat la acțiune.

Sportivii Federației Române de Canotaj, de la lotul național de tineret, au ajuns rând pe rând la Centrul de Transfuzie Sanguină din Capitală. Canotorii își doresc să salveze vieți cu sângele pe care îl dăruiesc.

”Am mai donat și anul trecut. Este a doua oară când donez. Mă bucur că pot să ajut oamenii și că pot să aibă o speranță, iar asta mă face fericită.”, a declarat Estera Vîlceanu - multiplă campioană europeană la canotaj.

”Nu, nu am mai donat, este prima dată. Sper că pot să ajut cât mai mulți oameni și copii cu sângele ăsta.”, spune Daria Dinulescu - vicecampioană europeană la canotaj.

Elisabeta Lipă, președintele Federației Române de Canotaj, speră ca acest gest să fie urmat de cât mai mulți sportivi.

”În afară de faptul că stai în cantonament, concurezi, mai ai și obligații față de societate și trebuie să fii și un model în ceea ce faci și transmiți zi de zi.

O faptă bună cred că merită să faci în fiecare zi sau măcar atunci când există un strigăt de ajutor.

Și noi avem un sportiv al cărui părinte are o suferință și am zis că e cel mai bine să venim și să ajutăm.”, a declarat Elisabeta Lipă - președintele Federației Române de Canotaj.

Cele mai recente date ne arată că în România, doar 1,7% din populație donează sânge regulat, comparativ cu o medie europeană de 10%.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE