Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Canicula dă peste cap traficul din țară. Autovehiculele de peste 7,5 tone, interzise vineri pe drumurile din 12 județe

Din cauza caniculei, Centrul Infotrafic a informat că este interzisă circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe toate drumurile naţionale, drumurile expres şi autostrăzi din 12 judeţe.

Centrul Infotrafic a informat că, în condiţiile avertizărilor de caniculă emise de către Administraţia Naţională de Meteorologie, pentru vineri, între orele 10,00 şi 20,00, este interzisă circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, în 12 judeţe.

Este vorba despre județele: Arad, Bihor, Caraş Severin, Călăraşi, Dolj, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Mehedinţi, Olt, Teleorman şi Timiş, a transmis Agerpres.

Măsura este impusă pentru prevenirea degradărilor provocate de circulaţia traficului greu, pe anumite sectoare de drumuri naţionale pe care s-au finalizat lucrările de reabilitare şi prevenirea deformaţiilor majore ireversibile, cu pierderea stabilităţii straturilor rutiere, conform sursei citate.

Ce excepții există pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone

Sunt şi excepţii pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone: cele care transportă persoane, animale vii şi produse perisabile de origine animală sau vegetală; distribuie apă îmbuteliată sau hrană în zone calamitate; transporturile funerare şi poştale; cele care participă la intervenţii în caz de forţă majoră sau prim ajutor, tractează vehicule avariate; livrează carburanţi şi mărfuri sub temperatură controlată; care se ocupă de salubrizare, transportă produse din exploatări agricole sau participă la exerciţii multinaţionale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE