Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Soluții moderne pentru zilele toride. O companie din Japonia a inventat o rochie cu ventilator încorporat

Japonia, dar și multe alte țări din Europa și America de Sud și de Nord se confruntă cu temperaturi extreme. În Tokyo, timp de opt zile la rând au fost înregistrate maxime de peste 35 de grade Celsius. Localnicii fac față cu greu caniculei, iar antreprenorii caută soluții. La o expoziție au fost prezentate haine cu ventilatoare încorporate, invenții care sigur vor fi căutate de clienții din întreaga lume.

O companie din Japonia a creat rochia cu ventilatoare încorporate, o soluție extrem de utilă pentru zilele toride. La târgul de gadgeturi dedicate luptei cu canicula au fost prezentate și pulverizatoare high-tech pentru încăperi.

Tomoki Tanaka, organizatorul expoziției: Știm că există multe cazuri de insolație la oamenii care lucrează în fabrici și uneori, auzim, acestea pot fi fatale. Așa că dorim, și nu mă refer doar prin această expoziție, ci ca industrie în ansamblu, să ne concentrăm pe dezvoltarea de produse care să prevină riscul de insolație. Cred că această industrie are încă mult loc de creștere.

O altă companie a inventat un ham prin care ții la piept bebelușul, prevăzut cu ventilator încorporat.

Kumiko Kiuchi: Copilul transpiră mult atunci când stă în baby carrier. Cu acest gadget, copilul nu mai transpiră, dar și mamei îi este mai ușor.

Japonezii își vor putea cumpăra și ventilatoare portabile, pentru a se răcori, atunci când simt că nu mai pot face față căldurii. Există și soluții mai simple, cum ar fi această băutură făcută cu gheață.

Are o textură care este mai aproape de a se simți ca un lichid și poți să bei gheața. Și de aceea îi spunem „Gheața pe care o poți bea”, nu „mânca”.

În Japonia, recordul de temperatură a fost înregistrat în 2018, într-o zi de iulie. Atunci au fost 41,1 grade Celsius.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE