Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Prezentarea de modă Schiaparelli, virală pe rețelele de socializare. Colecția este inspirată din „Infernul lui Dante”

S-a dat startul prezentărilor de modă de la Paris – colecțiile haute-couture. Săptămâna modei, care s-a desfșurat în perioada 23-26 ianuarie, a început cu showul Schiaparelli care a devenit viral pe rețelele de socializare, nu doar pentru piesele dezvăluite, dar și datorită ținutelor invitaților.

Prezentarea de modă a început încă de dinaintea deschiderii podiumului

Primul show de la Săptămâna Modei de la Paris, care a avut loc pe data de 23 ianuarie la ora 10 dimineața, s-a anunțat a fi un success încă de dinaintea începerii – când pe covorul roșu și-au făcut apariția Kylie Jenner și Doja Cat în ținute spectaculoase.

Cea mai mica din clanul Kardashian – Jenner a ales un look Schiaparelli din noua colecție primăvară vară 2023 - o rochie neagră, simplă fără mâneci cu o broșă supradimensionată. Mai exact, un cap de leu de mărime naturală. Outfitul a fost mai apoi dezvăluit în cadrul prezentării.

Kylie și-a postat mândră ținuta pe Instagram alături de mesajul: „Frumoasa și Bestia. M-am îndrăgostit de această opera de artă create din materiale sintetice”. Explicația a fost binevenită, mai ales din cauza faptului că întrebările pe rețelele de socializare au început imediat să apară: este sau nu un cap de leu adevărat? În contextul climatului cultural sensibil de acum din lumea modei, în urma scandalul Balenciaga, explicațiile sunt bine-venite și mai ales, necesare.

Și Doja Cat și-a făcut o apariție spectaculoasă – vedeta  fost acoperită din cap până în picioare în 30.000 de cristale Swarowski roșii. Lookul a fost creat de makeup artistul vedetelor, Pat McGrath care a explicat, tot pe pagina de Instagram, că a încercat să redea senzația unei statuete „vii” – care să fie așezată în primul rând al prezentării de modă. Creația sa a fost denumită „Doja s Inferno” – în ton cu tematica prezentării Schiparelli.

Colecția casei de modă de lux, inspirată din Infernul lui Dante

Noua colecție haute couture a fost inspirată de infernul lui Dante și de cele 9 cercuri ale iadului – o metaforă pentru nesiguranța și greutatea procesului de creație prin care trec creatorii de modă, explică Daniel Roseberry, directorul creative al casei de modă franțuzești.

Designerul s-a inspirat din cele trei bestii care apar in poem: leul, lupul și leopardul de zăpadă și le-a atașat, în ghilimelele de rigoare, pe rochii. Naomi Campbell a purtat o jachetă de blană falsă, cu un cap de lup în partea stângă iar modelul canadian Shalom Harlow a pășit pe podium într-o rochie fără mâneci, cu un prin leopard și capul felinei atașat pe piept.

VEZI GALERIA
2 imagini

Irina Shawk a defilat pe podium îmbrăcată cu o rochie asemănătoare cu cea a lui Kylie și cu un cap de leu „prins” de umărul drept.

Piesele prezentate în colecție au stârnit, fără dar și poate interesul, dar au iscat și o mare controversă, din cauza faptului că ar promova vânătoarea de animale sălbatice și un comportament violent către necuvântătoare. Kylie a precizat din prima că accesoriile sunt false, dar se pare că asta nu a oprit organizațiile pentru drepturile animalelor să critice dur colecția.

Săptămâna Modei vine cu surprize, la fiecare pas. Ce ar trebui să învețe marile case de modă este că publicul a devenit mai sensibil și mai conștient de impactul social. Dar și noi ar trebui să privim aceste prezentări ca atare și să înțelegem că până la urmă, moda este artă. Iar arta, este subiectivă

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE