Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Prezentare de modă virală pe rețelele de socializare. Pe podium au pășit nume mari din lumea muzicii și a filmului

Publicat de: Diana Drăgotescu

Săptămâna Modei de la Paris a propus, printre altele, un show spectaculos pus în scenă de Demna Gvasalia. Demna, pe scurt, adică directorul de creație al casei de modă Balenciaga.  

A fost cea de-a 51-a colecție sub acest brand. Pe platformele social media au curs epitetele.

Pe fundal, un poem de iubire, recitat de o inteligență artificială

Pe scenă, modelele lui Demna.  Neopren aproape integral și fețe acoperite de cagule futuriste. Mimică inexistentă. „O invazie a unei specii pregătite să cucerească Pământul după ce omenirea s-a autodistrus”, a descris Vogue execuția vizuală.  Continuând:  “Bine ați venit în universul distopian a lui Demna...”.

Este cel de-al doilea show haute-couture Balenciaga sub semnătura lui Demna. O producție prin care designerul trasează conturul unui viitor al industriei, după cum el însuși o spune, în Vouge.

Show-ul din 2022 a fost îndelung așteptat. Casa de modă a renunțat la prezentările haute-couture în 1968, când atelierul a fost închis.  Au punctat colecțiile prin evenimente anuale...dar atât.

Demna a schimbat această viziune.  A decis să incorporeze în creațiile sale părți importante din istoria casei de modă, iar pe podium a apărut din nou gazar–ul, un material de mătase rigidă, care i-a adus faima lui Cristobal Balenciaga.

S-a jucat și cu neoprenul, în execuții de ținute casual: jeanși și tricouri, piese care, în mod tradițional, nu au ce să caute în zona haute-couture.

Evenimentul s-a viralizat, însă, și datorită modelelor

Pe podium și-au găsit loc nume mari din industria filmului și a muzicii.  Kim Kardashian, Nicole Kidman, Dua Lipa, Bella Hadid și Naomi Campbell au pășit prin salonul istoric din inima Parisului, purtând creațile lui Demna.

Iar printre spectatori s-au numărat Kris Jenner, rapperul Offset, dar și de-acum tânăra domnișoară North West. Puștoaica de numai 9 ani a lui Kanye West și Kim Kardashian este, cel puțin pentru comunitățile de pe TikTok, nu doar starul evenimentului, ci și fashion-icon al acestor vremuri.

Că Demna e un vizionar, se vede cu ochiul liber. Reușitele sale sunt cu atât mai spectaculoase, cu cât lumea se așteaptă la ceva ieșit din comun, atunci când în ecuație intră brandul Balenciaga. Amintiți-vă de campania de marketing pentru cea mai recentă colecție de încălțăminte, cu acei sneakerși distruși. Și totuși, fiecare apariție sub semnătura designerului cu origini georgiene reușește să surprindă.

Taguri

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE