Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Transport gratuit pentru elevii care fac naveta. Ministrul Educației: ”Va mai dura puțin: două, trei săptămâni”

Elevii care fac naveta la școală vor beneficia de transport gratuit în câteva săptămâni, este anunțul făcut de Ligia Deca. Ministrul Educației a declarat că marți va fi convocată o întâlnire cu inspectorii școlari pentru a grăbi acest proces.

Unitățile de învățământ trebuie să colecteze rutele și operatorii pe care îi for folosi

“Legea a intrat în vigoare la 3 septembrie. Legislația secundară, adică HG care s-a dat săptămâna trecută, nu putea fi dată înainte ca legea să intre în vigoare. Nu se poate, trebuie să aibă o bază în legislația primară.

După ce HG a fost adoptată și publicată în Monitorul Oficial - asta a fost vineri – urmează să existe acea interconectare de date: consiliile județene trebuie să transmită inspectortatelor, operatorii de transport. Școlile trebuie să colecteze care este ruta și care sunt operatorii pe care îi vor folosi. Pentru a se putea emite biletele și abonamentele. Deci va mai dura puțin, două, trei săptămâni. Noi chiar mâine vom convoca o întâlnire cu inspectorii școlari pentru a grăbi acest proces, pentru ca această fereastră de tranziție să fie cât mai scurtă. Important este că, pe mecanismul nou, nu va mai fi vorba despre avans din partea familiilor. Practic, ei ar trebui să primească biletele și titlurile de transport nu pe sistem de cont ci direct, fără să mai fie un flux financiar care presupune un avans din partea familiilor.

Depinde foarte mult și de colaborarea cu cei din consiliile județene și de rapiditatea cu care școlile și inspectoratele reușesc acest schimb de date”, a explicat ministrul Educației, Ligia Deca, la TVR Info.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE