Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Cancerele vor putea fi depistate din timp. Mai multe spitalele din țară vor fi reabilitate sau dotate cu aparatură medicală

Publicat de: Euronews

Anumite tipuri de cancer vor putea fi depistate timpuriu. Peste 800 de mii de români vor beneficia de servicii de prevenție medicală, iar Institutele Oncologice din București, Iași și Cluj vor fi modernizate.

Mai mult, vor fi alocați bani pentru cercetare în domeniul oncologic, fiind folosit inclusiv laserul de la Măgurele. În plus, spitalele regionale și mai multe unități județene și municipale vor fi echipate cu aparatură medicală sau vor fi reabilitate și consolidate. Banii vor fi obținuți de la Comisia Europeană, mai exact 3,7 miliarde de euro și vor finanța un Program Operațional de sănătate, coordonat de Ministerul Proiectelor Europene. Programul urmează să fie lansat, neexistând deocamdată termene concrete pentru investițiile respective.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE