Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Canapeaua Euronews, despre așteptările românilor în prag de alegeri: Proiectele europene, șansă către prosperitate

Canapeaua Euronews a ajuns la Constanța, unde oameni cu idealuri mărețe, care au reșit să schimbe comunitatea cu multă muncă și cu dorința de a dărui, au nevoie să știe că se pot baza pe Uniunea Europeană și pe parlamentarii care o să ne reprezinte la Bruxelles.

Vă facem cunoștință astăzi cu avocatul Cătălin Filișan, decanul Baroului din Constanța. A vrut să demonstreze că “SE POATE” și în doar doi ani, a reușit să construiască unul dintre cele mai frumoase parcuri din orașul de la malul mării.

Cu multă voință, perseverență și dragoste de natură, a adunat la un loc sute de oameni și firme cu dare de mână și, cu aproximativ 200 de mii de euro din sponsorizări a amenajat de la zero, pe un teren al Universității Ovidius, o oază de verdeață cu 200 de copaci, locul perfect pentru petrecerea timpului liber într-un peisaj superb.

”Constanța are mare nevoie de parcuri, eu am inițiat pe plan local o campanie pentru a reliza astfel de proiecte de mediu, deoarece exista disponibil acest teren am decis împreunp să pornim pe un drum care să știți nu a fost deloc ușor.

Constanța are mare nevoie de parcuri, eu am inițiat pe plan local o campanie pentru a reliza astfel de proiecte de mediu, deoarece exista disponibil acest teren am decis împreunp să pornim pe un drum care să știți nu a fost deloc ușor”, a declarat Cătălin Filișan.

Nu vrea să se oprească aici și a început deja demersurile pentru construcția celui de-al doilea parc.

”Mă încearcă o mare bucurie când văd copiii care se joacă în parc, când văd fiecare copac plantat cu voluntari. Un al doilea parc este în vecinătatea Ovidius Parc, va fi mult mai mare mai frumos, suntem în faza e obținerea avizelor, după aceea vom demara construcția.

Care este cea mai mare problemă din comunitatea nostră și cum ar trebui să o rezolve UE?

”Două mari probleme – problemele de infrastructură și sănătate. UE poate ajuta în mod indirect dar o poate face prin finanțarea pentru marile proiecte de infrastrctură d ela nivel local și edificarea unor spitale de care Constanța are mare nevoie.”, a susținut avocatul.

Ce înseamnă UE pentru dumneavoastră?

”UE înseamnă un set de principii, inseamnă o comunitate foarte mare, unită de idealuri comune la care generația mea cel puțin și-a dorit și ăși dorește în continuare să fie parte.”, a adăugat Cătălin Filișan.

Mergeți la vot?

”După ce am împlinit 18 ani nu am lipsit de la nicio votare, voi merge cu siguranță și la votul din 9 iunie. De ce? Este momentul la care eu ca alegător am posibilitatea să aleg viitorul pentru următorii 4 ani și s mă implic în legătura cu desfășurarea politicii la nivel local și UE. Se spune că dacă nu putem schimba trecutul, în mod cert ne putem implica în viitor și o putem face, ca alegători cu articiparea la vot.”, a declarat acesta

Dacă ați avea în față un europarlamenar ce i-ați spune?

”I-aș spune ca prin alegerile pe care le face în parlamentul Ue să se gîndească și la politiceile locale, că UE se află într-un moment de restriște și că trebuie urmărite idealurile comuce care au făurit UE”, a mai spus el.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE