Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Căldura extremă pârjolește Europa. Continentul se luptă cu incendii devastatoare

Valul extrem de căldură care străbate Europa a provocat incendii devastatoare, în special în sudul și vestul continentului. În Grecia sute de persoane au fost evacuate, iar în Spania peste 1.900 de persoane și-au pierdut viața, în ultima săptămână. Uniunea Europeană a adoptat un plan comun pentru a face față acestor situații cauzate de temperaturile foarte ridicate.

Incendiile forestiere continuă să facă ravagii în toată Europa

Deși temperaturile au mai scăzut în Franța și Marea Britanie, pompierii încă se luptă cu incendiile. De asemenea, lupta cu focul este în desfășurare și în Italia.

La vest de capitala Greciei, Atena, un nou incendiu a izbucnit în apropiere de localitatea Megara, la scurt timp după ce pompierii au anunțat că focul din Munții Penteli este ținut sub control. 

Sute de persoane au fost evacuate în ultimele zile

„Ne-am părăsit proprietățile, casele, care după cum puteți vedea, din cauza unei scântei care a ajuns în magazie și pentru că temperaturile au fost foarte mari, au fost toate arse, geamurile s-au spart și jumătate din casă a fost distrusă”, spune un localnic.

De asemenea, Spania se confruntă cu incendii de vegetație, pe mai multe fronturi. Unul dintre dezastrele din localitatea Avila, la nord-vest de capitala Madrid, a distrus deja peste 4.000 de hectare de teren. În plus, din cauza vântului, focul își schimbă foarte des direcția.

Cele 27 de state ale Uniunii Europene au pus în comun resurse în această vară pentru a face față amplorii luate de incendii.

Slovenia este țara care a beneficiat cel mai recent de această abordare comună. Un avion italian și un elicopter din Austria care pulverizează apă s-au alăturat unui grup de pompieri care se luptă să țină sub control un foc izbucnit în zona Kras.

Pe măsură ce valul de căldură fără precedent traversează Europa, încercarea de a păstra o temperatură normală a corpului devine o prioritate, în special pentru cei care lucrează în spații deschise sau prestează activități solicitante, din punct de vedere fizic.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE