Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sute de oameni din Grecia, evacuați din locuințe, din cauza incendiilor de vegetație. Un bătrân și-a luat viața când și-a văzut casa arzând

600 de oameni au fost forțați să își părăsească locuințele din cauza incendiului de vegetație dintr-o suburbie a Atenei, iar un bătrân și-a luat viața când și-a văzut casa arzând. La operațiunea de stingere a focurilor de la poalele Muntelui Penteli, aflat la 25 de kilometri de capitala Greciei, au participat și două contingente de pompieri români.

Câțiva oameni au fost răniți și au fost transportați la spital

Pompierii s-au chinuit să țină sub control incendiul care a izbucnit în regiunea muntoasă Penteli, lângă Atena. Flăcările au fost alimentate de vântul puternic, ceea ce a făcut mult mai dificilă stingerea lor. Câțiva oameni au fost răniți și au fost transportați la spital. Zeci de case și mașini au fost distruse, dar în acest moment nu există un bilanț exact.

Un bărbat de 80 de ani și-a luat viața, după ce și-a văzut casa în flăcări. Ofițerii ar fi găsit un pistol lângă cadavrul său.

Peste 600 de locuitori au fost evacuați

Traficul a fost oprit pe drumurile care duc spre Penteli, iar poliția i-a îndrumat pe oameni ca să găsească o cale de ieșire din zonele afectate de flăcări. Un spital și Observatorul Național din Atena au fost, de asemenea, evacuate, ca măsură de precauție.

În cadrul acestei operațiuni, 500 de pompieri, o parte dintre ei voluntari, trei avioane care împrăștie apă și cinci elicoptere s-au luptat cu flăcările. Eforturilor lor s-au alăturat și 28 de pompieri din România.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE