Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Numerarul continuă să fie opţiunea preferată de plată de către bulgari - două treimi dintre ei (67%) apelează la cash, scrie Agerpres, care citează agenția bulgară BTA. Puțin peste jumătate - 54% - scot cardul să achite, conform unui sondaj internaţional privind atitudinile de plată ale consumatorilor, comandat de EVO Payments International, în parteneriat cu Visa, în ţările din Europa Centrală şi de Est.

38% dintre respondenţi au spus că principalul motiv pentru care aleg să plătească cash este absenţa unei opţiuni pentru o tranzacţie digitală la punctul de vânzare sau de servicii. Doar un sfert dintre respondenţii bulgari la sondaj - adică unul din patru - au plătit ultima lor achiziţie dintr-un magazin cu telefonul mobil, ceasul inteligent sau alt dispozitiv. 34% au achitat în numerar la livrare pentru cea mai recentă comandă online.

Magazinele care oferă opţiunea plăţilor digitale sunt percepute pozitiv de către consumatorii bulgari: 4 din 10 respondenţi le văd moderne și orientate către clienți. 20% au spus că au fost nevoiţi să plece dintr-un magazin alimentar când au descoperit că nu oferă opţiunea de plată cu cardul.

Absenţa unei opţiuni de plată digitală este resimţită acut în pieţele şi bazarurile în aer liber (42%), în saloanele de coafură şi înfrumuseţare, precum şi în frizerii (45%), în taxiuri (45%), la medic, stomatolog sau kinetoterapeut (35%).

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE