Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Munca suplimentară în sectorul bugetar nu va mai fi plătită, ci compensată cu zile libere (proiectul de buget pentru 2024)

Proiectul de buget pentru 2024 a fost publicat de Ministerul de Finanțe. Potrivit documentului, munca suplimentară (peste program) în sectorul bugetar se va compensa numai cu timp liber corespunzător, cu anumite excepţii prevăzute de lege.

Munca suplimentară efectuată peste durata normală a timpului de lucru de către personalul din sectorul bugetar, precum şi munca prestată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, în cadrul schimbului normal de lucru, se va compensa numai cu timp liber corespunzător, cu anumite excepţii prevăzute de lege, potrivit proiectului publicat.

Vor primi bani pentru munca suplimentar, potrivit documentului, ”personalul militar, polițiștii, polițiștii de penitenciare și personalul civil din insituțiile publice de apărare, ordine publică și securitate națională”.

Pe de altă parte, anul viitor vor primi vouchere de vacanţă şi indemnizaţie de hrană numai funcţionarii publici cu un venit sub nivelul unui plafon de 8.000 lei net/lunar. Valoarea voucherului de vacanţă creşte de la 1.450 lei/an la 1.600 lei/an pentru a nu fi afectaţi funcţionarii de introducerea CASS de 10% la voucherele de vacanţă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE