Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Brașovul, una din destinațiile aflate în topul preferințelor turiștilor. Multe dintre casele din Centrul Vechi au fost transformate în restaurante

Brașovul este una din destinațiile aflate în topul preferințelor turiștilor. Aici nu doar peisajul montan atrage, ci mai ales Centrul Vechi al orașului. Multe dintre casele de aici au fost transformate în restaurante. Unele păstrează elementele originale, altele au influență occidentală. Un lucru e cert: succesul afacerii e garantat, mai ales în perioada sezonului rece, atunci când vremea urâtă nu le permite turiștilor să stea afară.

Antoanela s-a întors din Italia după 35 de ani, iar acum administrează un restaurant de lux din centrul Brașovului.

Antoanela Marinescu, manager restaurant: „Am adus maestru italian, care a format personalul nostru, pentru a produce o pizza pur italiană și cu toate produsele din import. Ne străduim să dăm o tentă, care să fie la nivelul a ceea ce ne oferă structura care merită.”

Localurile din clădirile istorice atrag turiștii ca un magnet

Iosif Al-Derwesh, reprezentant restaurant: „Primele documente atestă existența clădirii de pe la 1850, aproximativ, unde era specificat faptul că era un birt, unde se consumau hălci de carne, cumpărate proaspăt de la piață, în fiecare dimineață.”

Turist: „Locația este ok, interesantă. Mâncarea este cea care ne atrage în mod special.”

Turist: „Contează foarte mult, pentru că doar așa poți să recomanzi mai departe viitorilor turiști și contează aspectul la interior, la exterior, personalul, amenajarea spațiului.”

Proprietarii de localuri, mulțumiți

Proprietarii de localuri din centrul Brașovului spun că după doi ani de pandemie, în sfârșit veniturile au început să crească.

Horia Huluban, manager restaurant: „În această vară a fost o explozie de turiști, bineînțeles că români în proporție de 90%, dar încasările au fost destul de bune și am recuperat destul de mult din acești doi ani de pandemie.”

Potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Statistică, în primele șapte luni ale anului Brașovul a fost vizitat de peste 625.000 de turiști români și străini.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE