Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Bombardamente în Doneţk. Șapte civili au fost uciși

Noi bombardamente au fost înregistrate în ultimele ore în diferite zone ale regiunii Doneţk, în estul Ucrainei, cu un bilanţ provizoriu de şapte civili ucişi, în timp ce evacuarea populaţiei locale organizată de autorităţile de la Kiev în această parte a ţării continuă, relatează EFE.

Şeful administraţiei militare regionale ucrainene din Doneţk, Pavlo Kirilenko, indică într-o postare pe contul său din Telegram un bilanţ provizoriu de şapte civili ucişi, dintre care trei la Bahmut, supus unor bombardamente intense de către armata rusă.

Trei sferturi din populaţia civilă a regiunii a fost deja evacuată, conform planurilor decise la începutul lunii de autorităţile de la Kiev pentru salvarea civililor, în timp ce ofensiva rusă la Doneţk continuă, potrivit acestuia.

700 de persoane sunt transferate în fiecare zi în regiuni mai sigure ale țării

Aproximativ 700 de persoane pe zi sunt transferate în regiuni mai sigure ale ţării, mai spune Kirilenko.

Populaţia evacuată este constituită în principal din femei, copii, vârstnici şi alte persoane care au nevoie de ajutor pentru deplasare.

Oficialul ucrainean a mai spus că şi localitatea Kramatorsk, din regiunea Doneţk, a fost supusă unui tir intens din partea trupelor ruse: de 11 ori au fost lansate rachete în decursul nopţii, fiind lovit un cartier rezidenţial.

De asemenea, autorităţile locale ucrainene din oraşul Kremenciug, în sud-estul ţării, au raportat mai multe explozii în cursul dimineţii, fără a avea deocamdată informaţii despre posibile victime sau despre amploarea pagubelor materiale, potrivit agenţiei de presă Ukrinform.

În cursul nopţii de joi spre vineri, invadatorii ruşi au lansat patru rachete asupra Harkovului, a informat pe Telegram şeful administraţiei militare regionale ucrainene Oleh Sinegubov, citat de aceiaşi agenţie de presă ucraineană.

Potrivit acestuia, atacul a avut loc în jurul orei 03:00, una dintre rachetele lansate din oraşul rusesc Belgorod a lovit o instituţie de învăţământ dintr-un cartier al oraşului. Din primele informaţii, au fost lansate rachete de tipul sol-aer ale sistemul antiaerian S-300.

Nu a fost ocolită de bombardamente nici regiunea Dnipropetrovsk

Nu a fost ocolită de bombardamente nici regiunea Dnipropetrovsk, unde au fost vizate două districte, făcând mai mulţi răniţi, printre care şi un adolescent, a comunicat şeful administraţiei militare regionale ucrainene Valentin Reznicenko, citat de Ukrinform.

„Sectorul Nikopol a fost lovit de lansatoare de rachete multiple Grad şi tunuri de artilerie.Aproximativ 40 de rachete au aterizat în Marganeţ. Trei persoane au fost rănite, două dintre ele au fost spitalizate. Printre cei internaţi se află şi un băiat de 12 ani", a precizat Reznicenko pe contul său Telegram.

Marganeţ este un orăşel industrial, situat pe malul opus al fluviului Nipru, vizavi de centrala nucleară din Zaporojie, ţinta unor lovituri de care Ucraina şi Rusia se acuză reciproc.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE