Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Bijuterii pe roți pe străzile Timișoarei. Retroparada toamnei i-a adus pe iubitorii de mașini în Banat

Pasionații de bijuterii pe patru roți s-au întâlnit la Timișoara în cadrul unei noi ediții a Retromobil Timiș. Peste 100 de vehicule mai vechi de 30 de ani au putut fi admirate la eveniment.

Deși are peste 80 de ani, Mercedesul din 1939 a lui Kabat Ladislau a pornit sâmbătă de dimineață la prima cheie. Achiziționată cu doar trei zile înainte să izbucnească Revoluția din 1989, mașina a fost într-un amplu proces de restaurare timp de 10 ani. La momentul achiziției, ea era într-o stare avansată de degradare și nu avea nicio valoare.

Kabat Ladislau, proprietar: Am zis: ce o fi o fi. Sunt de meserie. O fi bun de ceva și așa s-a și întâmplat. Timp de 10 ani mașina a stat ca să încerc să o restaurez. A fost revopsită. A început să îi crească valoarea și ar fi păcat cu o asemenea mașină să circuli ca civil pe străzile orașului.

Proprietarul spune, însă, că folosește mașina numai pentru paradă sau pentru evenimente.

Kabat Ladislau, proprietar: Acum a pornit la prima cheie și am venit pe roți. Motorul nu mai corespunde. E un motor de 1.700 cm cubi, dar cai putere – 37.

Ovidiu Lința, jurnalist Euronews: Sunt mașini care aparțin colecționarilor. Aceasta este a 24-a ediție a Retroparadei toamnei.

Automobilele clasice, mărci precum BMW, Mercedes, Dacia sau Aro și chiar Porsche au participat la eveniment.

Ce spun participanții la eveniment

Tânăr: Tocmai asta m-a atras. Vechimea ei și elementele care acum nu se mai folosesc. Forma aduce mai mult cu o caleașcă, cu roți de lemn.

Jurnalist: Care v-a plăcut mai mult?

Copii: Dacia. Tot Dacia.

Asociația posesorilor și restauratorilor de vehicule istorice, Retromobil Club România, organizează astfel de evenimente în mai multe orașe din țară și este singura entitate abilitată să emită atestat de vehicul istoric.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE