Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Lamborghini oprește producția modelului Aventador. Cât costă ultimii bolizi cu motor V12

Lamborghini Aventador a ieșit din producție odată cu fabricarea ultimului model din seria LP 780-4 Ultimae. Italienii pun astfel capăt existenței modelului recunoscut în rândul fanilor de bolizi datorită motorului V12 pur termic și aspirat natural. Spre sfârșitul acestui an, Lamborghini urmează să lanseze un model plug-in hibrid care a fost deja spionat în timpul testelor, scrie publicația britanică Autocar.

Pentru a marca sfârșitul unei epoci, Lamborghini a dotat ultimul model de Aventador cu un motor de 6,5 litri ce produce nu mai puțin de 780 de cai putere, cu 10 cai putere mai mult decât modelul Aventador SVJ. . În schimb, doar modelul Aventador Essenza SCV12 produce 819 de cai putere, fiind conceput pentru a fi folosit doar pe circuitul de curse.

Motorul lui LP 780-4 Ultimae are un cuplu maxim de 720 de Nm, iar puterea este distribuită către ambele punți. Bolidul atinge 100 de kilometri pe oră în doar 2,8 secunde și atinge o viteză maximă de 355 de kilometri pe oră.

La fabrica din Sant’Agata Bolognese vor fi produce 350 de modele coupé și 250 de roadstere din seria LP 780-4 Ultimae. Fiecare model va fi vândut cu inscripția numărului din seria limitată, iar proprietarii vor putea personaliza mașina datorită paletei de culori, inclusiv o nuanță de gri care contrastează cu finisajele de culoare roșie. De asemenea, roadsterul va putea fi dotat cu un plafon realizat din fibră de carbon.

Cât costă Lamborghini Aventador din seria limitată LP 780-4, cu motor V12 pur și aspirat

Potrivit Forbes, prețul de bază pentru un Lamborghini Aventador LP 780-4 Ultimae este de 498.258 de dolari. Dotările opționale ar putea să crească factura cu cel puțin 50.000 de dolari.

De-a lungul vieții sale, Lamborghini Aventador a fost livrat în 11.465 de exemplare și a fost cel mai bine vândut model cu motor V12 al mărcii. În doar al cincilea an de producție au fost deja vândute 5000 de exemplare, iar mașina cu numărul 10.000 a fost vândută în septembrie 2020, conform Automarket.ro.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE