Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ancuța Sarca, creatoarea de modă care o încalță pe Kim Kardashian

Reține acest nume: Ancuța Sarca.  Dacă îți place zona de streetwear și designul ieșit din tipare, trebuie neapărat să o urmărești, în social media, pe românca stabillită în Londra. O fac deja Vogue, Harper’s Bazaar, Hybeast, Nike, Cher ori stilistul lui Kim Kardashian, pe care a încălțat-o deja în creațiile sale.

Ancuța Sarca reciclează sneakerși folosiți și îi transformă în pantofi cu toc

Se joacă pur și simplu cu materialele, iar rezultatele, modele unicat, îi dau pe spate de fiecare dată pe cei care o urmăresc.

Colecția sa nouă, în parteneriat cu Nike cuprinde 100 de perechi unice, cu prețuri de pornire de aproximativ 6-700 de lire sterline. Dublu, la resell.

Cum a ajuns aici?  Modelele inedite s-au viralizat în social media, iar numele Ancuței a apărut brusc pe lista Venedei Carter, stilista lui Kim Kardashian: ”Pentru orice pasionat de sneakerși, ca mine, pantofii Ancuței Sarca sunt foarte speciali. Tocurile sunt originale, sexy și fun”, a spus aceasta.

În 2020, Cher a postat, pe Twitter, o fotografie cu pantofii Ancuțăi și a stârnit rumoare în rândul urmăritorilor săi. I-a trimis-o româncei, care a povestit în Vogue că i-a trimis la rândul ei propuneri de design și a executat comanda, pe care supervedeta a plătit-o integral.

Colaborare oficială cu Nike

Anul acesta, românca a colaborat – de această dată, ofcial - cu Nike, pentru o colecție inspirată din sporturile cu motor.

Fiecare pereche este denumită după o mașină sport, Ferrari roșu sau Lamborghini negru.  Sunt disponibile exclusiv pe o platformă de specialitate, la prețurile pe care le pomeneam mai devreme.

2022 i-a adus Ancuței o nominalizare la premiile Andam Fashion Show, din Franța.  O competiție pentru newcomers, cu premii mai degrabă modeste – 50 de mii de euro – dar recunoscută în comunitatea designerilor.

Ancuța a povestit că are o echipă mică în spate, iar câștigul financiar ar ajuta-o să se extindă.

Ancuța Sarca a făcut masterul în Cluj-Napoca, iar în timpul studiilor a mers de două ori pentru internship, în Londra, unde stă și în prezent.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE