Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Beneficiile extrasalariale pentru angajați, precum telefonul, mașina sau abonamentul la clinica medicală, ar putea fi limitate

Beneficiile extrasalariale acordate angajatului, precum telefon, mașină, abonamente la sală sau clinici medicale ar putea fi limitate, prevede o modificare a legislației fiscale pregătită de autorități, scrie Profit.ro. Aceste măsuri fiscale au fost introduse pe o listă mai amplă de modificări, potrivit aceleiași surse.

Printre modificări se numără și impozitarea strictă a câștigurilor din jocuri de noroc, reducerea facilităților acordate în construcții, agricultură și industria alimentară.

Autorităţile vor să reducă, prin această metodă, practica utilizată de unii angajatori de a oferi un salariu mai mic în cadrul unui pachet salarial care conţine diverse alte beneficii. Concret, măsura pregătită acum prevede plafonarea acestora la cel mult 33% din salariul lunar al unui angajat.

Pe de altă parte, PSD spune că veniturile supradimensionate trebuie supraimpozitate, iar veniturile mici să beneficieze de impozite mai mici.

“Astfel, trebuie îndeplinite concomitent două condiţii esenţiale: veniturile supradimensionate trebuie supraimpozitate, iar veniturile mici trebuie să beneficieze de impozite mai mici. În acest sens, PSD a făcut următoarele propuneri în cadrul coaliţiei de guvernare: supraimpozitarea veniturilor salariale mai mari decât salariul preşedintelui României, supraimpozitarea pensiilor speciale care depăşesc consistent pensia medie din România, diminuarea poverii fiscale prin deduceri aplicate veniturilor mici, contribuţie pentru Sănătate şi Educaţie din partea firmelor mari, pe o durată limitată. Pragurile şi cotele de impozit pentru propunerile de mai sus urmează să fie discutate cu partenerii de guvernare”, se arată într-un comunicat remis de PSD.





ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE