Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Salariaţii români vor avea acces online la propriile date din Revisal

Publicat de: Euronews

Salariații și foștii salariați își vor putea accesa singuri datele din Registrul general de evidență a salariaților (Revisal). Legea a fost promulgată vineri de președintele Klaus Iohannis.

Registrul general de evidenţă a salariaţilor cuprinde elementele de identificare ale tuturor salariaţilor, data angajării, funcţia/ocupaţia conform specificaţiei Clasificării ocupaţiilor din România sau altor acte normative, nivelul şi specialitatea studiilor absolvite, tipul contractului individual de muncă, salariul, sporurile şi cuantumul acestora, perioada şi cauzele de suspendare a contractului individual de muncă, perioada detaşării şi data încetării contractului individual de muncă.

Românii vor putea să descarce singuri dovada de vechime în muncă


„Registrul general de evidenţă a salariaţilor este accesibil online pentru salariaţi/foşti salariaţi, în privinţa datelor care îi privesc. Dreptul de acces se limitează la vizualizarea, descărcarea şi tipărirea acestor date, precum şi la generarea online şi descărcarea unui extras din registru”, prevede legea.

În termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a legii se vor stabili procedura de acces online a salariaţilor sau foştilor salariaţi la datele din Registrul general de evidenţă a salariaţilor, modalitatea de generare şi descărcare a extrasului, precum şi condiţiile în care prin extras se poate dovedi vechimea în muncă şi/sau în specialitate, cu respectarea prevederilor legale privind protecţia datelor cu caracter personal.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE