Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Banca Mondială: Cutremurele au provocat în Siria pagube de 5,1 miliarde de dolari imobilelor şi infrastructurii

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Cutremurele devastatoare produse recent în regiunea de frontieră dintre Turcia şi Siria, în care au murit peste 50.000 de oameni, au provocat pagube imobiliare şi de infrastructură de 5,1 miliarde de dolari în Siria, potrivit unei estimări preliminare anunţate vineri de Banca Mondială, transmite DPA.

Aceste pagube se cifrează între 2,7 şi 7,9 miliarde de dolari, iar costurile de reconstrucţie ar putea fi de două ori mai mari, afirmă raportul Băncii Mondiale.

Distrugerile provocate imobilelor rezidenţiale reprezintă aproape jumătate din total, circa o treime revenind clădirilor cu alte destinaţii, şi doar sub o cincime reprezintă pagubele produse infrastructurilor precum străzi, şosele, sisteme de alimentare cu electricitate şi apă.

Raportul nu a luat în calcul impactul şi pierderile economice pentru Siria şi nici costurile probabil mult mai mari pentru reconstrucţie.

Evaluările nu au fost finalizate din cauza foarte numeroaselor replici seismice. Raportul publicat vineri se concentrează în mod esenţial pe pagubele cauzate de primele două cutremure de la începutul lui februarie.

Într-un raport separat publicat anterior în această săptămână, Banca Mondială a estimat pagubele imobiliare din Turcia la cel puţin 34,2 miliarde de dolari.

Distribuie

Taguri