Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Avertismentul unui eurodeputat german: Republica Moldova se confruntă cu şantaj și ameninţări

Republica Moldova se confruntă, precum alte țări din Parteneriatul Estic, cu șantaj, amenințări și provocări, într-o tentativă de a destabiliza țara. Avertismentul a fost lansat, joi, de preşedintele Comisiei pentru afaceri externe (AFET) a Parlamentului European (PE), David McAllister, conform Agerpres.

„Am luat notă cu mare preocupare de afirmaţia preşedintei Maia Sandu că a existat o tentativă sau cel puţin un risc de lovitură de stat în ţară. Şi ce înseamnă acest lucru? Că trebuie să ne continuăm sprijinul pentru Moldova, să întărim rezilienţa ţării şi suntem în contact strâns cu preşedinta Maia Sandu şi guvernul ei”, a spus eurodeputatul german David McAllister, care parte parte din grupul Partidului Popular European (PPE), în cadrul unui seminar organizat cu ocazia împlinirii unui an de la izbucnirea războiului din Ucraina.

„Este de asemenea important să subliniem că Ucraina şi Moldova au primit împreună statutul de ţară candidată şi că Moldova este, de asemenea, sub preşedinta Maia Sandu, pe o cale proeuropeană”, a mai spus McAllister, potrivit sursei citate.

De asemenea, Vsevolod Şenţov, şeful misiunii Ucrainei la UE, a precizat că planurile Rusiei sunt dificil de comentat, dar că "Moscova încearcă by default să complice situaţia".

„Kremlinul este izolat, într-o poziţie foarte dificilă. Ei încă încearcă să-şi folosească posibilităţile în Transnistria şi în Moldova în general. Dar trebuie să ajutăm Moldova şi Ucraina, chiar în mijlocul acestui război, cooperează şi ajută”, a explicat diplomatul ucrainean, potrivit Agerpres.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE