Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Avatar 2, încasări de 17 milioane de dolari. Cât trebuie să obțină pelicula pentru a fi profitabilă

Avatar 2: The Way of Water a avut încasări de 17 milioane de dolari după prima zi pe marile ecrane din Statele Unite şi Canada. Totuși, pentru a deveni profitabilă, pelicula trebuie să obțină 2 miliarde de dolari din vânzarea biletelor. 

Oceanele, inspirația filmelor

„Avatar: The Way of Water” a fost lansat la 13 ani după ce primul film din serie a devenit pelicula cu cele mai mari încasări din toate timpurile - peste 2,9 miliarde de dolari, la nivel mondial. Când a creat Avatar 2, James Cameron a fost inspirat de oceane.

„Îmi place science fiction-ul. Așa că pentru mine, totul a fost despre a merge pe alte planete, alte locuri nebunești din univers, nu? Într-o zi, când aveam, cred, 15 ani, m-am gândit că avem o planetă cu extratereștri chiar pe Pământ și aș vrea să-i văd. Așa că i-am făcut pe părinții mei să mă ducă la o clasă de scufundări, ca să pot învăța cum să fac scufundări. Deci a început așa. Doar curiozitatea mea în legătură cu asta lume uimitoare,” a explicat James Cameron, regizorul.

Actorii au făcut cursuri de înot cu un an înainte de începerea filmărilor.

„Eu am crescut în insulele din Caraibe, acolo ești educat să ai o relație foarte respectuoasă cu apa, dar și să îți fie frică de apă. Faptul că am învățat să fac scufundări și să-mi țin respirația mi-a oferit o încredere, lucru pe care nu l-am mai simțit până acum. Dar asta nu înseamnă că sunt un înotător fantastic,” a declarat Zoe Saldana, actriță.

„Am muncit din greu, am făcut antrenamentele de înot cu un an și jumătate înainte să începem filmările,” a spus Sigourney Weaver, actriță.

„Am fost întotdeauna un înotător bun și iubesc apa. Am fost scafandru certificat de mulți ani. Totuși, apa nu este mediul meu,” a explicat Stephen Lang, actor.

„Avatar 1”, care a fost lansat în 2009, a câștigat, în weekendul său de deschidere, 77 de milioane de dolari. Filmul a avut o rezistență incredibilă la box office, a fost rulat până în august 2010, adică 234 de zile.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE