Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Premiile Academiei Europene de Film 2022. Filmul „Triangle Of Sadness” a câștigat patru trofee

Filmul „Triangle Of Sadness” a fost marele câștigător al Premiilor Academiei Europene de Film de anul acesta, organizat la Reykjavík. Pelicula a primit premiul pentru cel mai bun film, scenariu, regizor și actor în rol principal.

Pelicula, coprodusă în mai multe țări din Europa

Cea de-a 35-a ediție a Premiilor Filmului European a avut loc la Reykjavik și a recompensat cele mai bune filme europene. Concurența a fost acerbă în acest an, dar un film a fost deasupra tuturor celorlalți.

Filmul „Triangle of Sadness” a câștigat deja Palme d'Or la Cannes anul acesta și este o satiră despre ipocrizie, lăcomie şi putere. Pelicula a fost coprodusă de Suedia, Germania, Franţa și Marea Britanie.

„Unul dintre profesorii cu care lucram a fost mentorul meu, dar mi-a fost și profesor când eram la universitate. Cineva l-a întrebat: Poate cinematograful să schimbe lumea?. El a răspuns: Da, dar toate filmele schimbă lumea. Așa că atunci este vorba despre competiția pentru a atrage cât mai multă atenție, iar acest premiu este, desigur, o modalitate de a atrage multă atenție și de a crește numărul de spectatori în cinematografe, face ca mai mulți oameni să se uite la film. Așadar, dacă ai un mesaj și crezi că este important, acesta este un lucru bun pentru care merita să lupți,” a declarat Ruben Östlund, regizorul filmului Triangle of Sadness.

„Islanda și Reykjavik au oferit cinematografiei europene cel mai frumos decor, cu o ceremonie internațională de înaltă ținută, care și-a arătat toată varietatea și diversitatea. Cu toate acestea, un film aproape că a câștigat toate premiile, Triangle of Sadness, un exemplu de colaborare europeană care a reunit Suedia, Germania, Franța, Grecia, Turcia, Danemarca și Marea Britanie,” a explicat Frédéric Ponsard, jurnalist Euronews.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE