Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

VIDEO. Mircea Cărtărescu, aplaudat minute în șir la decernarea premiului FIL

Scriitorul Mircea Cărtărescu a primit sâmbătă seară una dintre cele mai importante distincții literare din lume: Premiul FIL, la Guadalajara, în Mexic. Mircea Cărtărescu este unul dintre cei mai traduși scriitori români contemporani, dar și unul dintre cei mai premiați și apreciați la nivel internațional. Prestigiosul premiu a venit și cu un cec în valoare de 150.000 de dolari.

Scriitorul Mircea Cărtărescu a fost aplaudat minute în șir la primirea prestigiosului premiu literar FIL, la Guadalajara, în Mexic.

Premiul FIL pentru Literatură în Limbi Romanice este una dintre cele mai importante distincții literare din lume. Mircea Cărtărescu a primit distincția la deschiderea Târgului Internațional de Carte de la Guadalajara, cel mai mare eveniment de profil organizat în America Latină.

Mircea Cărtărescu este al doilea autor de limbă română recompensat cu premiul FIL

Anul acesta, juriul a ales câștigătorul din 80 de scriitori nominalizați, din 18 țări, de pe trei continente.

Mircea Cărtărescu este al doilea autor de limbă română recompensat cu premiul FIL. În anul 2016, distincția i-a fost acordată scriitorului român Norman Manea.

Alte distincții literare importante primite de scriitorul Mircea Cărtărescu sunt Premiul Thomas Mann pentru Literatură, în Germania, și celebrul Premiu Formentor, ambele în anul 2018.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE