Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

AUR, lansare națională a candidaților. Partidul și-a prezentat listele pentru alegerile locale și europarlamentare

Alianța pentru Unirea Românilor și-a lansat candidaţii pentru alegerile europarlamentare şi locale. Lista urmează să fie înregistrată la Biroul Electoral Central. Vineri, Alianţa PSD-PNL a depus lista comună de candidaţi, iar Alianța Dreapta Unită o va depune luni.

Lansarea a avut loc în Târgovişte, vechea capitală a Țării Românești. Locul a fost ales simbolic, spun reprezentanții AUR.

George Simion, președintele partidului AUR: ”Aurul țării este iarăși aici. Renaștem din resturi împrăștiate prin istorie și ne repliem ca armatele române la Stalingrad, de aici, din Cetatea de Scaun a Țării Românești, din orașul martir care și-a plătit tributul în toate bătăliile.”

Lista AUR pentru europarlamentare, deschisă de Felicia Acaia, nu a fost încă depusă la Biroul Electoral Central. Pe lângă cei desemnați pentru alegerile europarlamentare, la evenimentul din Târgoviște au fost prezentați public toți candidații pentru consiliile județene și pentru municipiile reședințe de județ.

Calendarul alegerilor din 2024

Coaliția a stabilit calendarul alegerilor din 2024 în România. Alegerile locale și cele europarlamentare au fost comasate, iar alegerile prezidențiale au fost devansate.

  • 9 iunie 2024 - alegeri locale și alegeri europarlamentare;
  • 15 și 29 septembrie 2024 - alegeri prezidențiale (surse);
  • 8 decembrie 2024 - alegeri parlamentare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE