Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Au început lucrările pentru centura Comarnicului. Drumul va ocoli orașul Comarnic și va avea o lungime de 6 km

Au început lucrările la centura Comarnic, drumul care ar trebui să decongestioneze o parte din traficul de pe Valea Prahovei. Centura va ocoli orașul Comarnic și DN1 prin vest și va avea o lungime de 6 km. Termenul de finalizare este noiembrie 2024.

Coloanele de mașini de la Comarnic ar putea deveni istorie. Și asta pentru că au început  lucrările la centura care ar putea să decongestioneze traficul din această zonă. 

Centura va ocoli oraşul Comarnic şi DN 1 prin vest și va avea două benzi de circulație – câte una pentru fiecare sens de mers. În proiect mai este prevăzută construirea a trei poduri. Totodată, se va ridica un pasaj peste râul Prahova şi calea ferată Ploieşti-Braşov.

Traian Larione, inginer constructor:Este o lucrare foarte complexă, cu multe relocări, rețele, gaze, exproprieri, viaducte, din punctul nostru de vedere, tehnic ne încadrăm, sigur că ne dorim să meargă bine, să iasă toate avizele. Autorizații sunt, dar mai sunt niște exproprieri care durează.”

Centura orașului Comarnic face parte din autostrada Comarnic-Braşov. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că s-a ajuns la o variantă care asigură finanțarea lucrării de 160 de km.

Licitaţia pentru centura Comarnicului a fost câştigată de asocierea a două firme din România, iar valoarea lucrărilor este de aproximativ 50 de milioane de euro.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE