Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Atac "double tap" al Rusiei în Odesa. Sunt cel puțin 16 morți și 73 de răniți

Un nou atac cu rachetă al rușilor a avut loc în Odesa și a ucis 16 persoane, iar 73 au fost rănite, după cum a informat guvernatorul local, Oleh Kiper și Ministerul de Interne.

Atacul a fost unul de tip "double tap", ceea ce înseamnă că se bazează pe tactica lansării celei de-a doua rachete exact în același loc. Drept urmare, la a doua lovitură au fost răniți un paramedic și un lucrător care veniseră după primul atac.

De obicei, atacurile double tap vizează civili.

Atac double tap cu rachetă al rușilor în Odesa

Printre victime ar fi și lucrători din poliție. Atacurile au avut loc între orele locale 11.00 și 11.20, imediat după ce s-a auzit alerta de raid aerian, conform publicației Kiiv Independent.

Forțele ucrainene de Apărare din Sud au precizat că rușii au lansat rachete balistice Iskander-M din Crimeea. Serviciile de urgență au spus că a fost distrusă o clădire de agrement cu trei etaje, dar au fost deteriorate și zece case, o conductă de gaz și alte infrastructuri civile.

Ulterior, Serviciul ucrainean de Urgență a raportat că printre răniți se numără 8 dintre angajații acestor servicii.

Guvernatorul Oleh Kiper a decretat zi de doliu în Odesa, a doua în mai puțin de două săptămâni.

VEZI GALERIA
9 imagini

Trupele ruse atacă în mod regulat cu drone și rachete orașul Odesa și toată regiunea. Pe 2 martie, a mai fost un atac în Odesa, asupra unui bloc de apartamente, când au fost ucise 12 persoane, printre care cinci copii. Pe 5 martie, Rusia a atacat Odesa chiar în timpul vizitei președintelui Volodimir Zelenski și a premierului grec Kyriakos Mitsotakis. Racheta a căzut la mai puțin de 300 de metri distanță, după cum a spus Zelensky.

De fiecare când atacă Odesa, Rusia spune că vizează locuri în care sunt depozitate drone maritime ucrainene și care ar fi folosite la lovirea flotei ruse.

Odesa este un port la Marea Neagră, cu aproximativ un milion de locuitori.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE