Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rușii numesc "concidență fericită" faptul că au fost aproape să-l ucidă pe Zelenski cu rachete de mare precizie

Miercuri, 6 martie, armata Rusiei a lovit cu rachete orașul Odesa, de la Marea Neagră, chiar în momentul în care acolo se afla și președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Una dintre lovituri a fost la mai puțin de 200 de metri de Zelenski. Între timp, rușii au confirmat atacul.

Rusia confirmă atacul asupra Ucrainei, în apropierea locului unde se afla Zelenski

"La ora 11:40, ora Moscovei, miercuri, forțele armate ale Federației Ruse au executat un atac cu rachetă de mare precizie asupra unui hangar din zona industrială a portului din Odesa, folosit de forțele armate ale Ucrainei pentru dronele navale. Obiectivul a fost îndeplinit, ținta a fost lovită", a fost comunicatul Ministerului rus al Apărării, citat de agenția Tass.

Unul dintre cei mai cunoscuți bloggeri de război ruși, Rybar, a numit prezența lui Zelenski în acea zonă drept "o coincidență fericită".

Inițial, s-a vorbit despre un atac cu drone, dar cercetările au scos la iveală că rușii au folosit rachete balistice Iskander, care au lovit o clădire din infrastructura portuară din Odesa.

În momentul atacului, președintele Zelenski se afla la Odesa alături de premierul grec Kyriakos Mitsotakis. Au fost mai multe explozii, iar coloana oficială a președintelui Zelenski a fost deviată pe alt traseu. Vizita oficialului grec nu a fost anunțată oficial.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE