Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Arta dependențelor. Atoma, artistul vizual care prezintă printr-o expoziție „robotizarea” societății

Publicat de: Euronews

Lumea în care trăim este invariabil marcată de explozia tehnologică. Comunicarea interumană are loc mai degrabă în spațiul virtual, iar dependența de orice înseamnă smartphone sau rețele de socializare este un fenomen global. Suntem ceea ce consumăm. Ar putea fi un dicton al prezentului. De aceea, artista vizuală Atoma invită publicul la o expoziție care vorbește despre dependențele din viața noastră: consumerism și robotizare. Sunt parte din meniul zilnic al societății actuale.

Mesaj despre societatea în care trăim

Atoma este binecunoscută în spațiul artelor vizuale. De la picturi murale, graphic design și mix media, Atoma transmite întotdeauna prin lucrările sale un mesaj puternic despre societatea în care trăim. De această dată, mesajul este un avertisment despre dependențele din viața noastră.

„Expoziția e cumva rezultatul unei cercetări pe care am făcut-o în ultimii ani. E un subiect despre dependențe, un subiect care m-a fascinat tot timpul, și cumva am încercat să fac o cercetare în jurul meu, a oamenilor din jurul meu și implicit a celor care au studiat acest fenomen. Prima dependență a fost cea de tehnologie și de acolo am extins plaja de cercetare,” a explicat Atoma, artist vizual.

Euphoric Alienation, prima expoziție personală semnată de Atoma la galeria Kulterra din București, este organizată în jurul unei mese simbolice. În vremuri în care suntem toți prada tehnologiei, cu șanse mici de a ne sustrage fenomenului, meniul artistic propus de Atoma este de fapt oglinda noastră, a tuturor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE