Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Armata se promovează în școli. Militarii încearcă să atragă tinerii spre sistemul de apărare și pe TikTok

Armata încearcă pe toate căile să atragă tinerii care au potențial pentru o carieră militară. Reprezentanții Armatei Române merg în școli zilele acestea pentru a vorbi cu elevii. Și asta nu e tot. Au chiar și un cont pe TikTok, unde au clipuri cu sute de mii de vizualizări.

Toate acestea, în contextul în care ministerul Apărării se confruntă cu un deficit mare de personal. Totodată, de la an la an, scade numărul absolvenților de liceu care aleg să se înscrie la academiile militare.

Ziua Armatei în Școli a ajuns la a 10-a ediție și, timp de câteva zile, militarii merg în unități de învățământ și încearcă să-i convingă pe tineri să aleagă o carieră în sistemul de apărare.

Florea Sas, subofițerul de comandă al Statului Major al Apărării: „Sub hainele acestea nu sunt decât oameni ca și voi, care la un moment dat în viață au făcut o alegere: să servească pe cei mulți și să se asigure că, prin ceea ce fac ei, cei mai mulți pot să se bucure de ceea ce se întâmplă în fiecare zi.”

Studenții de la academiile militare le vorbesc elevilor

Ionela Crăciun, studentă, Institutul Medico-Militar: „Avem un cămin al notru, strict al studenților la medicină militară, deci avem o cazare asigurată, avem cantina noastră, avem masa asigurată și, de ce nu, si o soldă. După primii patru ani veți primi primul grad de ofițer din Armata României, cel de sublocotenent. Singurul minus în medicina militară e că aveți cu o lună mai puțin vacanță, pentru că dacă sesiunea din vară la medicina civilă se termină la începutul lunii iunie, noi după sesiune facem trei săptămâni așa numita convocare sau pregătirea militară de bază.”

Armata se promovează pe TikTok

Pentru ca elevii să înțeleagă și mai bine ce face Armata, militarii organizează și demonstrații în liceele în care merg. Armata se promovează masiv și pe Tik Tok, unde postează clipur ce strâng sute de mii de vizualizări.

Potrivit Ministerului Apărării, anul acesta, au fost mai puțini candidați care și-au dorit să studieze în instituțiile militare de învățământ superior, deși numărul locurilor a fost suplimentat. Mai exact, s-au înscris doi candidați pe loc, în timp ce anul trecut au fost patri pe loc și, în 2020, șapte candidați pe loc.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE