Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Armata israeliană își concentrează atacurile asupra orașului Khan Younis. ONU: 1,9 milioane de palestinieni au fost strămutați

Armata israeliană își continuă atacurile asupra Fâșiei Gaza și susține că a lovit peste 450 de ținte în 24 de ore. ONU atrage atenția că civilii sunt într-o situație disperată și nu mai au unde să se refugieze. Ministerul Sănătății din enclavă, aflat sub influența Hamas, declară că numărul palestinienilor morți a trecut de 17.400. Potrivit guvernului israelian, 138 de oameni sunt încă ținuți ostatici în Gaza.

Armata israeliană a dat publicității un film cu luptele purtate într-o școală din cartierul Shejaiya, din Gaza City. Acolo soldații s-au confruntat direct cu trupele Hamas și susțin că au găsit un sistem de adăposturi ale militanților.

Între timp, ministrul israelian al Apărării a aprins lumânarea de Hanuka, o sărbătoare evreiască foarte importantă, alături de un regiment aflat la granița cu Fâșia Gaza.

Luptele continuă în Gaza  

La două luni după ce atacul Hamas a declanșat un război în care au murit mii de oameni, forțele israeliene mențin bombardamentele asupra Fâșiei Gaza și continuă operațiunea terestră. Atacurile se concentrează în prezent mai ales asupra orașului Khan Younis, din sudul enclavei.

Organizația Națiunilor Unite estimează că 1,9 milioane de palestinieni au fost strămutați. Israelul a desemnat o zonă sigură în sudul Fâșiei Gaza, dar a continuat ofensiva aeriană și terestră. Așa că civilii trăiesc acum în condiții cumplite.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE