Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Apărarea NATO, îngreunată de scumpirea munițiilor, avertizează Șeful Comitetului Militar al NATO

Oficialul NATO a avertizat că prețurile în creștere pentru muniție creează dificultăți suplimentare în apărarea Alianței, dar și în susținerea armatei ucrainene. Președintele Comitetului Militar NATO a mai spus că trebuie regândită cooperarea în domeniul militar.

Acesta a mai spus și că este nevoie de o nouă abordare a cooperării public-privat în domeniul apărării pentru a creste capacitatea de producţie a armelor și munițiilor.

Amiralul Rob Bauer, președinte al Comitetului militar NATO: „La summitul de la Vilnius, aliații NATO au aprobat un nou plan de acțiune privind producția de apărare, pentru a accelera achizițiile comune, pentru a stimula capacitatea de producție și pentru a spori interoperabilitatea aliaților”.

„Economiile noastre liberale nu sunt capabile să stabilească prioritățile de care este atât de multă nevoie în acest moment. Este vorba despre susținerea fundației de securitate pe care economiile noastre pot prospera. Stabilitatea pe termen lung trebuie să prevaleze în fața profiturilor pe termen scurt”.

Ucraina va găzdui un Forum internațional al Industriei de Apărare

Pe de altă parte, Ucraina va găzdui un Forum internațional al Industriei de Apărare, a anunțat președintele Volodimir Zelenski. 80 de companii din 20 de țări vor lua parte la evenimentul planificat pentru această toamnă.

Zelenski a menționat că obiectivul guvernului este să ofere noi posibilități pentru producția de arme și muniții și pentru apărarea țării.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: „Continuăm pregătirile pentru Forumul Industriei de Apărare, primul eveniment de acest gen care va avea loc în Ucraina. Acesta se va desfășura în această toamnă. Interesul pentru forum este foarte mare. Acest lucru reflectă pe deplin puterea și potențialul Ucrainei, dar și capacitatea noastră de a ne apăra și de a ajuta alte țări să păstreze libertatea și ordinea internațională”.

La începutul acestui an, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat Kievul că utilizează proiectile de artilerie într-un ritm mai mare decât poate produce și furniza Occidentul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE