Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mircea Geoană: Nu vedem un risc de natură militară din partea Rusiei la adresa Republicii Moldova

Mircea Geoană dă asigurări că nu există un risc de natură militară în Republica Moldova care să vină din partea Federaţiei Ruse.

Secretarul general adjunct al NATO susține că acest risc este eliminat "pentru simplul fapt că Ucraina face o treabă atât de bună".

"Vreau să reconfirm aici la Chişinău faptul că nu vedem un risc de natură militară din partea Federaţiei Ruse la adresa Republicii Moldova, pentru simplul fapt că Ucraina face o treabă atât de bună, şi cu sprijinul nostru, încât acest risc militar în acest moment şi pe perioadă predictibilă nu este", a afirmat oficialul NATO.

Geoană: Moldova este supusă unui război hibrid, provocat tot de Rusia

În schimb, Mircea Geoană a subliniat că Republica Moldova este supusă unui război hibrid, provocat tot de Rusia.

"Asta nu înseamnă că Federaţia Rusă nu a declanşat şi derulează, în timp ce discutăm, tot ce înseamnă arsenalul războiului hibrid împotriva Republicii Moldova, de la folosirea armei energetice, la atacuri cibernetice, la dezinformare, la influenţarea mecanismelor democratice, la instigarea la revoltă socială şi pentru noi este foarte important să întărim rezilienţa Republicii Moldova, respectând neutralitatea acestei ţări", a adăugat Geoană.

Secretarul general adjunct al NATO s-a întâlnit la Chişinău cu reprezentanţi ai Ministerului Apărării, cu premierul Dorin Recean şi cu preşedintele Maia Sandu. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE