Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

MAE: SUA își arată sprijinul pentru România, după drona căzută pe teritoriul țării și trimit noi avioane F-16

Publicat de: Euronews

Antony Blinken a avut o discuție telefonică cu ministrul român de externe, Luminiţa Odobescu, despre investigaţia României privind resturile de drone găsite în țara noastră, în apropierea graniţei cu Ucraina, subliniind sprijinul neclintit al SUA pentru România.

Anunțul a fost făcut de purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat Matthew Miller.

În cadrul convorbirii telefonice, Blinken şi Odobescu au vorbit despre o cooperare suplimentară pentru menţinerea securităţii spaţiului aerian, inclusiv despre o viitoare rotaţie a unor avioane de luptă F-16 suplimentare ale SUA pentru a consolida misiunea de poliţie aeriană a NATO în România.

Secretarul de stat Blinken a afirmat sprijinul nostru neclintit pentru România, aliatul nostru NATO, a spus purtătorul de cuvânt Matthew Miller.

Totodată, acesta a felicitat România pentru organizarea Summitului Inițiativei celor Trei Mări, format care este consolidat prin cooptarea de noi participanți și asociați și urmărește creșterea conectivității cu includerea Republicii Moldova și a Ucrainei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE