Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ministerul britanic al Apărării: Rusia ar putea să își sporească capacitatea de a ataca instalațiile energetice ucrainene, iarna viitoare

Este posibil ca Rusia să poată acumula un stoc semnificativ de rachete de croazieră lansate din aer și să le folosească pentru a ținti infrastructura ucraineană iarna care vine, susține Ministerul britanic al Apărării, potrivit The Guardian.

În cea mai recentă actualizare a informațiilor, ministerul a declarat că rachetele de croazieră lansate din aer (ALCM) - în special modernele AS-23a Kodiak - au fost în centrul majorității loviturilor cu rază lungă de acțiune ale Rusiei împotriva infrastructurii energetice naționale a Ucrainei între octombrie 2022 și martie 2023.

Rusia a folosit avioane de bombardament strategic pentru a lansa aceste muniții din adâncul teritoriului rusesc, a precizat ministerul în actualizarea sa, postată pe X.

Rapoartele din surse deschise sugerează că, începând cu aprilie 2023, ratele de cheltuieli pentru ALCM au fost reduse, în timp ce liderii ruși au subliniat eforturile de a crește rata de producție a rachetelor de croazieră.

Prin urmare, este probabil ca Rusia să fie capabilă să genereze un stoc semnificativ de ALCM. Există o posibilitate realistă ca Rusia să concentreze din nou aceste arme împotriva țintelor de infrastructură ucrainene în timpul iernii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE