Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

ANM: Avertizări de vânt puternic și vreme foarte caldă. Temperaturile ajung și la 22 de grade

Meteorologii au emis un cod galben de vânt puternic pentru partea de vest a țării, mai ales pentru zonele montane.

Duminică, codul va fi extins și în sud-estul Moldovei, estul Munteniei și în Dobrogea.

Între timp, vremea va fi foarte caldă pentru această perioadă a anului. Duminică vor fi temperaturi și de 22 de grade în sudul țării.

”Avem din nou coduri în vigoare, alerte de fenomene meteo periculoase, și anume intensificări ale vântului. Cod galben care va începe în această seară la ora 18:00 și va fi valabil până mâine dimineață, la ora 8:00 pentru partea de vest a țării, zona Banatului, Crișanei, dar și zona Carpaților Meridionali Occidentali și Carpații de Curbură.

În zona montană, mai ales la altitudini mari, rafalele vor depăși 90-100km/h în zonele vizate de codul galben, zonele joase vor fi rafale de 55-65km/h dar asta nu înseamnă că în restul teritoriului vântul va fi calm și aici vor mai fi intensificări ce arii mai restrânse, cu viteze în general de 45-55km/h în special pe parcursul zilei de mâine.

Cel de-al 2-lea mesaj va intra în vigoare mâine dimineață, la ora 8:00 și va fi valabil până mâine seară, la ora 20:02 și pe lângă zonele vizate de codul galben, și în partea de sud-est a țării și mă refer la sud-estul Moldovei, estul Munteniei și zona Dobrogei vor fi intensificări ale vântului, tot cu rafale în general de 55-65km/h rămânem în continuare cu temperaturi foarte ridicate și pe parcursul zilei de duminică, cu maxime până la 21. 22° în partea de sud a țării.

Minimele termice, în continuare peste cele cu mult peste cele normale pentru perioada în care ne aflăm, vor fi, în mare parte din țară, pozitive și se vor încadra, în general, între 0 și 8 grade, iar de luni tendința este ca valorile termice să mai scadă, dar această scădere este destul de lentă, astfel că cel puțin în prima jumătate a săptămânii viitoare rămânem în continuare cu o vreme mai caldă decât în mod obișnuit, chiar mult mai caldă decât în mod obișnuit.”, a declarat Oana Păduraru, meteorolog ANM.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE