Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Început de februarie cu temperaturi de primăvară. ANM: Ne așteptăm la maxime de 16-17-18°

După o perioadă lungă de frig, vom avea în sfârșit soare și vreme bună. De duminică se încălzește, iar la începutul săptămânii viitoare, vor fi chiar și 18 grade Celsius. Vorbim de temperaturi cu 10 grade mai mari decât cele obișnuite pentru această perioadă.

Alina Șerban, meteorolog ANM: ”O masă de aer cald se va deplasa spre zona țării noastre și va determina temperaturi din ce în ce mai ridicate, acestea se vor resimți duminică în partea de sud, de vest, de est a teritoriului, iar de luni, începând cam în toate regiunile, astfel încât temperaturile maxime vor depăși 10° în multe zone din țară.

Duminică, în Banat, în Crișana, în Oltenia, în Muntenia, în Moldova, în Dobrogea vor atinge chiar valori de 13-14°. Luni, și mai mult de atât, în jumătatea sudică a teritoriului ne așteptăm la maxime de 16-17-18°, iar mijlocul săptămânii va fi caracterizat de astfel de temperaturi în multe zone din țară, cu cele mai ridicate valori tot în jumătatea de sud a teritoriului, acestea fiind, de altfel, valori termice cu peste 10-13° mai mari, decât în mod normal la această dată. Și temperaturile minime, evident, vor crește treptat, astfel încât vor deveni pozitive, cam în toată țara, nu mult mai ridicate decât în mod normal. Aș putea spune că temperaturile minime vor avea valori comparabile cu ceea ce ar trebui să avem la temperaturi maxime în perioada aceasta.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE