Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Angelina Jolie, noi detalii despre acuzațiile de abuz la adresa lui Brad Pitt

Angelina Jolie îl acuză pe Brad Pitt de abuz. Într-un dosar de judecată, actrița a detaliat cum fostul soț a abuzat-o atât pe ea, cât și pe copiii acestora. Aceasta spune că într-un zbor din 2016, Brad Pitt a apucat-o de cap și a scuturat-o, apoi l-a sufocat pe unul dintre copiii lor și l-a lovit pe un altul când au încercat să o apere. 

Relatările inițiale au fost vagi

Un reprezentant al lui Pitt, care nu a fost autorizat să vorbească în public, a negat cu tărie acuzațiile lui Jolie și le-a numit „o altă reluare care nu face decât să dăuneze familiei'”.

Acuzațiile de abuz au devenit publice pentru prima dată la scurt timp după zbor, dar relatările au fost inițial vagi, iar detaliile au fost ținute sub tăcere în documente de divorț și în investigații ale FBI și ale Departamentului de Servicii pentru Copii și Familie din comitatul Los Angeles, care au considerat că nu este necesară nicio acțiune împotriva lui Pitt.

Un judecător i-a acordat lui Pitt custodia copiilor în proporție de 50-50, după un proces cu ușile închise în care au fost difuzate acuzațiile. Dar o curte de apel l-a descalificat ulterior pe judecătorul privat pentru că nu a dezvăluit posibile conflicte de interese, după o moțiune din partea lui Jolie, anulând decizia.

Detaliile din dosar, făcute publice

Mai multe detalii despre acuzații au fost dezvăluite la începutul acestui an, când a fost făcut public un proces intentat de Jolie împotriva FBI în urma unei cereri în baza Freedom of Information Act.

„Comportamentul agresiv al lui Pitt a început chiar înainte ca familia să ajungă la aeroport, Pitt având o confruntare cu unul dintre copii. După ce zborul a decolat, Jolie s-a apropiat de Pitt și l-a întrebat ce s-a întâmplat. Pitt a acuzat-o că este prea deferentă față de copii și a atacat-o verbal”, se arată în dosar.

Mai târziu, se arată în document că „A tras-o în baie și a început să țipe la ea. Pitt a apucat-o pe Jolie de cap și a scuturat-o, apoi a apucat-o de umeri și a scuturat-o din nou înainte de a o împinge în peretele băii”.

Cererea de divorț, depusă în 2016

Unul dintre copii, care aveau între 8 și 15 ani la momentul respectiv, i-a luat apărarea verbală mamei lui, iar Pitt a ripostat. Documentul spune că ulterior a turnat bere pe Angelina Jolie și a turnat bere și vin roșu pe copii.

„Pitt s-a năpustit asupra propriului copil, iar Jolie l-a apucat din spate pentru a-l opri. Pentru a o lua pe Jolie de pe spatele lui, Pitt s-a aruncat cu spatele în scaunele avionului, rănind-o pe Jolie la spate și la cot. Copiii s-au grăbit și toți au încercat cu curaj să se protejeze reciproc. Înainte de a se termina, Pitt l-a sufocat pe unul dintre copii și l-a lovit pe altul în față”, se arată în dosar.

Actrița și regizoarea Angelina Jolie, în vârstă de 47 de ani, și actorul Brad Pitt, în vârstă de 58 de ani, laureat al premiului Oscar, s-au numărat timp de 12 ani printre cele mai importante cupluri de la Hollywood.

Ei s-au căsătorit în 2014, iar Angelina Jolie a depus cererea de divorț în 2016. Un judecător i-a declarat despărțiți în 2019, dar cazul de divorț nu a fost finalizat, custodia și problemele financiare fiind încă în dispută.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE