Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Brad Pitt, debut surprinzător ca sculptor la o galerie de artă din Finlanda

Brad Pitt a fost surprins alături de muzicianul australian Nick Cave și sculptorul britanic Thomas Houseago, la prima sa expoziție publică de artă.

Brad Pitt și-a dezvăluit sculpturile într-un muzeu de artă de pe malul lacului din Finlanda, ca parte a primei expoziții de artă publică a actorului, care a fost o surpriză neașteptată pentru țara nordică.

Situat în al treilea oraș ca mărime din Finlanda, Tampere, aceasta este prima dată când starul american „în mare parte autodidact” și-a prezentat sculpturile publicului, a dezvăluit Muzeul de Artă Sara Hildén.

Sculpturile lui Pitt au fost dezvăluite sâmbătă de actorul în vârstă de 58 de ani, ca parte a unei expoziții mai ample a artistului britanic Thomas Houseago, alături de o serie de ceramică a muzicianului australian Nick Cave .

„Pentru Nick și pentru mine, aceasta este o lume nouă și prima noastră intrare în această lume. Pur și simplu se simte bine”, a spus Pitt pentru postul finlandez Yle, la ceremonia de deschidere.

Cele nouă lucrări ale lui Pitt din spectacol includ un panou de ipsos turnat „care înfățișează o lupte cu arma” și o serie de sculpturi din silicon în formă de casă, care au fost fotografiate fiecare cu un ecartament diferit de muniție, potrivit The Guardian.

„Pentru mine este vorba despre auto-reflecție. Este vorba despre unde am greșit în relațiile mele, unde sunt complice. Pentru mine, s-a născut din proprietatea a ceea ce eu numesc un inventar radical al sinelui, devenind cu adevărat brutal de sincer cu mine și ținând cont de cei pe care poate i-am rănit, momente în care am greșit.”, a spus Pitt la deschidere.

Se pare că actorul a început să exploreze în ceramică după divorțul său de Angelina Jolie, petrecând până la 15 ore pe zi în studioul Houseago din Los Angeles, în 2017. Vizita neașteptată a lui Pitt a luat prin surprindere țara nordică, întrucât implicarea sa în expoziție nu a fost anunțată anterior.

Pe lângă faptul că găzduiește sculpturile lui Pitt pentru prima dată, expoziția de artă este debutul expozițional al lui Houseago în țările nordice și prima expoziție de ceramică a lui Cave.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE